animation

 

Как да редактираме видео?

В това видео ще ви покажем какво прави всеки един от инстрментите за редактиране в Sony Vegas.

Стартиране и спиране на видеото в Sony Vegas се извършва с бутона enter. Ако искате да смените бутона можете да го направите по следни начин – options / customise keyboard /…

Инструменти за редактиране на видео в Sony Vegas

  1. Преместете мишката в началото на клипчето, когато курсура промени формата си просто натиснете и задръжте левия бутон на мишката и след това с приплъзване можете да промените дължината на клипа толкова колкото ви е необхдимо. Над времевата линия се появява една синя чертичка, която показва с колко секунди скъсяваме клипчето. Ако поставите иглата на курсура върху точно определн кадър от който искате да започне вашето клипче когато стигнете до тази точка видеото ви просто ще се залепи за нея. Идентично подобно скъсяване можете да направите и от края на клипчето.
  2. CTR+Z – undo. Премахва предишни действия.
  3. Разделяне на клипа / split – преместваме иглата на курсора до желаната позиция и натискаме S. Автоматично клипа се разделя на две части.
  4. Преместване на клипче – натискате и задуржате ляв бутон на мишката и можете да местите клипчето.
  5. Преместване на две или повече клипчета – отивате в главното меню и избирате selection tool. След това задържате левия бутон и селектирате клипчетата, които желаете. За да ги преместите трябва отново да кликнете на selection tool и вече можете да ги местите като един обект. Има и по-лесен начин да селектирате две или повече клипчета – натиснете и задръжте бутона ctr и с левия бутон на мишката изберете клипчетата коит желаете. Ако искате да селектирате всички клипчета натиснете и задръжте бутона shift, изберете първото клипче с левия бутон на мишката, а след това изберете и последното.
  6. Преходи и преливки – отидете с мишката до горния край на вашето клипче и ще видите, че курсора сменя своята форма, натиснете и задръжте левия бутон на мишката и преместете плавно на дясно.
  7. Преливки и преходи между клипове – ако издърпате едни клипче до друго в началото те ще се съединят и границата ше светне в зелено. Ако обаче продължите да дърпате двете клипчета ще се слеят и Sony Vegas автоматично ше постави преливка между тях.

Ако искате да научите повече за това как да заснемем качествено видео посетете страницата на  reporteen.bg

За Автора - reporteen

Накажи възрастните с добър пример, като се включиш с яка кауза в новия конкурс на Reporteen и може да вземеш 1000 лв, за да я реализираш! Ти си: ученик или ученичка; на възраст между 13 и 19 години; свободен, смел и креативен; Ти имаш желание: да изпробваш как снима твоят телефон, видеокамера или таблет; да бъдеш режисьор на собствените си идеи; да споделиш и защитиш гледната си точка; да спечелиш награда (за да разбереш какви са наградите ще трябва да прочетеш правилата за участие:)) Ще трябва само да: Публикуваш своя видеоклип на тема "Толерантността е..." на специално създадена от нас за целта страница - www.reporteen.bg. ;) Ще се радваме, ако платформата на проекта "Репортийн" се превърне в място, където да споделяш своя опит и идеи, защото тъкмо ТИ носиш позитивното мислене и иновациите!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.