karoll

Как легално да намалим данъците си?

В днешното видео ще си говорим за данъци и как може да бъдат спестени при това напълно легално 🙂

Застраховка живот

Един от начините е така наречената застраховка живот. През 2014 година беше отчетен засилен интерес към този продукт. Физическите лица имат право на 10 % данъчна преференция от годишните си данъчни основи. Например ако имате 20 000 лева годишен доход, изваждате годишна вноска от 2000 лева, която отива в спестовна застраховка. Така данъците ви се изчисляват върху 18 000 лева и спестявате 200 лева на година. Ако решите да направите по-висока вноска по вашата застраховка живот, данъчните преференции ще бъдат върху 2000 лева. Съветваме ви ако мислите да инвестирате парите си в банков депозит или спестовна застраховка, трябва да знаете, че продуктите, които застраховат вашия живот, имат предимство по отношение на спестяването на данъци. Освен това доходността по тях не се облага за разлика от тази на банковите депозити, която ще бъде облагаема поне до 2017 година. Надявам се че ви бяхме от полза.

Ако това видео ви е било интересно и имате желание да научите повече за продукта застраховка живот посетете сайта на karoll!

За Автора - karoll

Карол Стандарт е лицензиран застрахователен брокер и осигурителен посредник с над десетгодишна история и мрежа от офиси в над 35 населени места в България. Благодарение на това широко присъствие и като част от финансова група Карол, ние имаме на своя страна изключително ценни познания за финансовия и застрахователния пазар в страната, техните насоки, възможности и рискове. Този опит използваме ежедневно в защита на интересите на нашите клиенти. Брокерът предлага продуктите на утвърдени застрахователни, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни компании в България, но същевременно най-често е сред първите партньори на нови за нашия пазар дружества. С професионализма си ние, експертите на Карол Стандарт, Ви помагаме да се ориентирате най-адекватно сред съществуващите застрахователни продукти и осигурителни схеми, а когато е необходимо дори сме готови да участваме в създаването на нови, за да защитим напълно Вашите интереси.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.