logo

Как да си сготвим пиле с гъби и праз?

Необходими продукти

Днес ще приготвим пиле с гъби и праз. Необходими са ни микс от гъби- пачи крак, кладница, печурки- прас, пилешко долно бутче, заквасена сметана, жълтък, натурално пшенично нишесте, лъжичка фреснки коняк, лист от прас, нарязан на пръчици морков, целина, щрък мащерка, дафинов лист, зехтин и маги гъбен булюн.

Начин на приготвяне на пиле с гъби и праз

Прасът ще го сложа в леко подсолена вода за 2, 3 минути. Гъбите ще ги сложа в загрят тиган с незалепващо покритие без вода и мазнина. Ще ги разбъркам за около 2, 3 минути. Със здрав нож се отряза костта на пилето точно под ставата. С остро ножче се отделя костта, сухожилието и мускулите. Сухожилията, които остават отстрани, се отрязват с ножица. Ще си направим ароматно букетче. В голямо листо от прас ще сложа морков, целина, мащерка и едно листо от дафинов лист. Загрява се тигана и слагаме зехтин. Прибавям бутчетата. Добавям вода и ще натроша едно кубче маги гъбен булюн. Сега е време да добавя ароматното букетче и ще оставя да поври за около 20 минути. Бутчетата са почти готови и е време да извадя ароматното букетче. Сега ще добавя праса и гъбите. Докато бутчетата попиват от аромата на праса, ще разбъркам заквасената сметана с нишестето и жълтъците. Към тях ще добавя няколко черпака от горещия булюн. Връщам всичко в тигана, разбърквам за около минута или две. Остана да сипем две лъжички коняк, прясно нарязан магданоз и резънче лимон.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.