Как да си сготвим пиле с гъби и праз?
Необходими продукти
Днес ще приготвим пиле с гъби и праз. Необходими са ни микс от гъби- пачи крак, кладница, печурки- прас, пилешко долно бутче, заквасена сметана, жълтък, натурално пшенично нишесте, лъжичка фреснки коняк, лист от прас, нарязан на пръчици морков, целина, щрък мащерка, дафинов лист, зехтин и маги гъбен булюн.
Начин на приготвяне на пиле с гъби и праз
Прасът ще го сложа в леко подсолена вода за 2, 3 минути. Гъбите ще ги сложа в загрят тиган с незалепващо покритие без вода и мазнина. Ще ги разбъркам за около 2, 3 минути. Със здрав нож се отряза костта на пилето точно под ставата. С остро ножче се отделя костта, сухожилието и мускулите. Сухожилията, които остават отстрани, се отрязват с ножица. Ще си направим ароматно букетче. В голямо листо от прас ще сложа морков, целина, мащерка и едно листо от дафинов лист. Загрява се тигана и слагаме зехтин. Прибавям бутчетата. Добавям вода и ще натроша едно кубче маги гъбен булюн. Сега е време да добавя ароматното букетче и ще оставя да поври за около 20 минути. Бутчетата са почти готови и е време да извадя ароматното букетче. Сега ще добавя праса и гъбите. Докато бутчетата попиват от аромата на праса, ще разбъркам заквасената сметана с нишестето и жълтъците. Към тях ще добавя няколко черпака от горещия булюн. Връщам всичко в тигана, разбърквам за около минута или две. Остана да сипем две лъжички коняк, прясно нарязан магданоз и резънче лимон.
No Comments