Как да си сготвим пиле паприкаш?
Необходими продукти
Днес ще сготвим вкусното пиле паприкаш. Необходимо са ни цяло пиле, лук, брашно., чесън на цели скилитки, зехтин, масло, малко червен пипер, сладък чили или лют червен пипер, цели маслини без костилки, домати от консерва или чери домати, доматено пюре, печени чушки и маги пилешки булюн със зеленчуци.
Начин на приготвяне на пиле паприкаш
Разрязваме пилето на осем парчета. Първо отрязваме бутчетата и срязвам кожата докато не се разкрие ставата. След това прилагам лек натиск и изрязвам бутчето. Ще срежа всяко бутче на две части. Ще махна гръбнака с ножица за пиле и ще го отрежа от двете страни. Трябва да махнем велообразната кост, която съединява двете филета. Следващият етап е да срежем подгърбената кост между двете ребра и ще разрежа филетата през костта по средата. Следва загряване на зехтин с масло. В тях ще сложа парчетата месо. Когато се зачервят, ще ги извадя. Месото има вече приятна коричка и затова ще го махна от тигана. В същата мазнина ще сложа да се задушат лука и чесъна. Сега ще налея гореща вода около половин литър. Натроша маги пилешки булюн със зеленчуци и ще върна парчетата месо във врящата течност. След като пилето е повряло половин час, добавям доматените компоненти. Ще добавя и печените чушки заедно с черни маслини. Щом всичко заври, ще го прехвърля в тавичка за печене. Ще го залея със следния сос: 200 грама заквасена сметана ще разбъркам с нарязан наситно магданоз и чесън. Ще сложа и малко лимонов сок. Още само 20/ 30 минути във фурната и нашето ястие е готово.
No Comments