logo

Как да си сготвим пиле паприкаш?

Необходими продукти

Днес ще сготвим вкусното пиле паприкаш. Необходимо са ни цяло пиле, лук, брашно., чесън на цели скилитки, зехтин, масло, малко червен пипер, сладък чили или лют червен пипер, цели маслини без костилки, домати от консерва или чери домати, доматено пюре, печени чушки и маги пилешки булюн със зеленчуци.

Начин на приготвяне на пиле паприкаш

Разрязваме пилето на осем парчета. Първо отрязваме бутчетата и срязвам кожата докато не се разкрие ставата. След това прилагам лек натиск и изрязвам бутчето. Ще срежа всяко бутче на две части. Ще махна гръбнака с ножица за пиле и ще го отрежа от двете страни. Трябва да махнем велообразната кост, която съединява двете филета. Следващият етап е да срежем подгърбената кост между двете ребра и ще разрежа филетата през костта по средата. Следва загряване на зехтин с масло. В тях ще сложа парчетата месо. Когато се зачервят, ще ги извадя. Месото има вече приятна коричка и затова ще го махна от тигана. В същата мазнина ще сложа да се задушат лука и чесъна. Сега ще налея гореща вода около половин литър. Натроша маги пилешки булюн със зеленчуци и ще върна парчетата месо във врящата течност. След като пилето е повряло половин час, добавям доматените компоненти. Ще добавя и печените чушки заедно с черни маслини. Щом всичко заври, ще го прехвърля в тавичка за печене. Ще го залея със следния сос: 200 грама заквасена сметана ще разбъркам с нарязан наситно магданоз и чесън. Ще сложа и малко лимонов сок. Още само 20/ 30 минути във фурната и нашето ястие е готово.

видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.