logo

Как да си опечем лимоново пиле с броколи?

Необходими продукти

Ще ви покажа лесна рецепта за лимоново пиле с броколи. Първото нещо, което ще направя, е да сложа 200 милилитра бяло вино в тава. В нея добавям един лимон, нарязан на кръгчета и четири скилитки чесън заедно с вътрешната люспа. Имам 4 хубави пилешки бутчета, които ще овкуся със супена лъжица маги вълшебен вкус пиле. Отгоре ще ги намажа с леко масло. Намазаните бутчета слагам в тавичката и ги оставям за около 30 минути във фурната на 180/ 190 градуса. Докато се пекат, ще приготвим броколите. Ще ги сложа за две минути във вряща подсолена вода. Прецедените броколи ги пускам във вода с лед. За тази рецепта можем да използваме и чери домати. Срязваме ги на две и виждам дали броколите са се охладили. След това ги прецеждам. Ето така изглеждат пилешките бутчета след половин час прекарали във фурната. Остава да добавим вътре броколи. Разбърквам броколите, за да се смесят със соса. Добавям и доматите, които са разбъркани с морска сол. Отново разбърквам, за да се овкусят.След като всички зеленчуци са се овкусили, нашето лимоново пиле с броколи е готово. 

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.