logo

Как да си направим свински ребърца на барбекю?

Необходими продукти

Днес ще приготвим свински ребърца на барбекю. Необходими са ни свински ребърца, пресен лук, мащерка, скилитка чесън, балсамов оцет, мед, зехтин и маги апетит подправка за барбекю.

Начин на приготвяне на свински ребърца на барбекю

Всички тези продукти ще забъркам с ребърцата и ще ги сложа за два часа в хладилника, за да се мариноват. Прибавяме лука и настъргваме листенцата на мащерката. Добавяме балсамовия оцет, зехтина и няколко лъжици маги апетит. Ще сложа скилитка нарязан чесън и люта чушка. Ще омеша добре всички съставки в месото, ще го завия с фолио и ще го сложа в хладилника за най-малко два часа. Ще увия всяко парченце във фолио и ще ги сложа в предварително загрята фурна на 180/190 градуса. След това ще имаме едни крехки ребърца, които можем да запечем на грил тиган. След като ребърцата са са се задушили във фолиото, ги слагаме на грил тигана или барбекюто. Ще ги запека по 2/ 3 минути от двете страни.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.