agleu

Как да си направим кок? 4 бързи варианта

Днес ще ви покажа 4 начина, по които можете да си направите кок. Първия начин е с помощта на така наречения донът. В началото сресвам косата си и я приглаждам. После слагам доната като ластик върху опашката си и разстилам косата като фонтан така че да е равномерно разпределена. Фиксирам с още един ластик. Остава да прибера и стърчащите краища, които днес ще фиксирам с фрокети с цветчета.

Втория начин е с помощта на чорап, който вече не използвате, или чисто нов. Отражете капачето за пръстите както е показано графиката- шедъовър. Колкото по-дебел е чорапът, толкова по-обемен ще е кока. Започвайте да навивате на едри гънки около ¾ пръста ширина отгоре надолу. Поставете го като ластик на опашка и издърпайте до самия и край. Започнете да завивате краищата на косата и да завъртвате чорапа като увивате косата около него. След 2/4 завъртвания сте готови да фиксирате с фиби.

Третия начин е отново с помощта на пособия и това е гъба за кок. Представлява мек донапрен, който има метална пластина и задържа формата. Разресвам косата и поставям донапрена. Изтеглям и започвам да навивам косата нагоре. Навивам косата и събирам краищата на донапрена като кравайче. Покривам ги с коса. Сега идва моментът да приберем късите кичури. Накрая фиксирам кока с фиби.

Четвъртия начин е класическият френски кок. Предварително връзвате косата на конска опашка или директно да започнете да я увивате. За да фиксирам използвам тирбушони за коса. Вие можете да използвате фиби, форкети или щипки. Нашия кок е готов.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.