agleu

Как да си направим домашен пластилин?

Необходимо е да разполагате със съд за приготвяне и мерителна чаша. За да направите такъв пластилин, е добре да си набавите следните продукти:

  • 1 чаша брашно
  • 1/4 чаша сол
  • 1 супена лъжица растително олио
  • 1 или 2 пакетчета лимонена киселина или разтворима напитка тип степче.
  • няколко капки глицерин за блясък

Първата стъпка е да изсипем сухите съставки в съда за готвене. Добавяме една чаша вода, разтваряме боята за сладкиши или напитката и я добавяме към сухите съставки. Разбъркваме сместа и консистенцията, която трябва да получим, е тази. Слагаме на слаб огън и непрекъснато бъркаме. След 1-2 минути е готово и оставяме приготвената смес да се охлади. След като се е охладила, поръсваме работната повърхност с брашно и добавяме етерично масло или глицерин. Старателно започваме да месим. Нашият пластилин е готов без да сме се омацали. За да го съхраним, го поставяме в плик в хладилника за период от 6 месеца или при стайна температура за време от 1 месец.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.