divino

 

Как да си направим аперол шприц?

Продължаваме с темата свежи коктейли. Днес ще ви покажем как да си направите един вкусен коктейл, който е подходящ за горещите летни дни. Ще направим аперол щприц. Това е предпочитана напитка в Северна Италия. Става въпрос за коктейл с участието на ликъор наречен аперол, по специално аперол щприц. Това е един от епохалните коктейли, който има дълга история. Той празнува ренесанс в последните десет години. Коктейлът аперол шприц  се радва на огромна популярност по венецианските, парижските, виенските площади. Оригиналната рецепта е с пенливо италианско вино. Необходими са ни две части аперол, 3 части пенливо вино, лед и една идея сода, с която допълваме. Добавяме и един резън портокал.Нашия свеж аперол шприц е готов.

Рецепта за Аперол шприц

Аперол шприц е коктейл с над 90 годишна история, който в днешни дни изживява своя ренесанс. Рецептата е изключително проста. Аперол шприц се прави на око и на вкус. Ние ви предлагаме оригиналната рецепта препоръчана от самия производител:

  • 2 части Аперол.
  • 3 части Просеко.
  • добавяте 3-4 кубчета лед.
  • сода или газирана вода.
  • резен портокал – той добавя последния фин и елегантен детайл на коктейла. По принцип се сервира разрязан и сложен на ръба на чашата. В такъв случай трябва много бързо да го пуснете в коктейла, защото идеята е той да пусне от сока си. Дори може да го намачкате малко в чашата.

В тумбеста чаша със столче сложете кубчетата след, след което добавете просекото. Върху него налейте аперола и накрая допълнете чашата с газираната вода. Газираната вода се долива на вкус – ако предпочитате по-горчиво сипвате по-малко сода и обратното. Разбъркайте внимателно, докато се смесят добре всички съставки.

Разбира се коктейла има много разновидности – например със сухо бяло вино и лимон. Ние обаче както казахме ви предлагаме оригиналната рецепта. От тук на татък вие можете да импровизирате на вкус.

Аперол шприц върви с хубави емоции

Наздраве! Пожелава ме ви много хубави емоции, много хубави залези с този цвят през това лято.

Ако това видео ви е било полезно и искате да научите повече за света на виното посетете сайта на divino.bg

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.