agleu

Как да си изберем сутиен? 5 вида сутиени които трябва да имате

Първият сутиен, който е хубаво да присъства в гардероба на всяка жена, се нарича анатомичен. Той е необходим в ежедневието на всяка жена и може да се носи под тениска или прилепващи блузи. Запомнете правилото: ако не искате сутиена ви да личи под бяла блуза, не избирайте бял цвят, а бежово, който дискретно се слива с цвета на кожата ви.

Вторият сутиен се нарича повдигащ. Той е чудесен начин за подчертване на по-скромен бюст. Особено когато имате повече извивки в долната част на тялото си и искате да изглеждат пропорциите ви съразмерни.

Следващият сутиен е известен под името без презрамки. То е създаден за рокли и блузи без презрамки. Този вид сутиени имат и самозалепващи се разновидности, които могат да се носят с рокля с гол гръб.

Друг важен сутиен е сутиенът – секси. Името казва всичко. Червени, черни, дантелени, тигрови, с пухчета избора е огромен.
Спортните сутиени също са необходими аксесоари за всяка жена.

Гърдите се поддържат от нежна кожа и тънка съединителна тъкан и са съставени от жлезиста и мастна тъкан без мускул, който да ги защитава и да се грижи за тях. Истината е, че ако стегнете мускула под гръдите, ще изглеждате по-добре, но е важно да знаете, че веднъж разтегната или разкъсана, съединителната тъкан няма да възвърне своята предишна форма. Затова е важно да поддържате гърдите си чрез спорт. Съветваме Ви да изберете сутиена си според степента на натоварване. Леко натоварване или въздействие имат йога, разходки, вдигане на тежести или колоездане и за тези видове физически дейности са подходящи леки безширни сутиени. Средно въздействие имат карането на ски и кънки и за тях са подходящи по-стегнатите и плътни спортни сутиени. Натоварена физическа активност имат тичането, аеробиката и колоездането в пресечени местности. За да предпазите гърдите си, използвайте сутиени, които покриват целите гърди и намаляват движението им.

Думата сутиен е френска дума. В края на 19 и началото на 20 век, сутиенът е бил разработен, за да замести отдавна омръзналия на дамите корсет. Някои изследвания твърдят, че сутиенът е не само излишно, но и вредна част от женския гардероб, защото прави тъканите изнежени и мързеливи. Но други изследвания показват неговата значимост за всяка жена. Изборът се прави от всяка една от нас. Най-важната част от него е правилния размер. Твърде малкия или големия ни по мярка сутиен не предлага комфорта и еленгантността, която можете да получите. Комромисния вариант е да ги носите, когато излизате навън и да ги заменяте с леко бюстие у дома.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.