agleu

Как да се подготвим за родилното отделение? Част 3 – подреждане и съхранение

Друго важно нещо е да проверите дали в стаята, в която ще бъдете настанени, има шкаф или етажерка за съхранение. Нощницата е много важно облекло през този период. Първата нощница, в която ще бъдете облечени, ще бъде по време на раждане. Втората ще облечете след раждането. Моят съвет е да си вземете рокля или нощница за всеки ден, за да се чувствате по-комфортно. Няма особено значение дали е елегантна или хубава, а дали има удобно деколте. Вземете си нощница или дреха, която има велообразно деколте.

Следващото важно нещо са чорапите, които е хубаво да бъдат 4 броя. Това е добре да го направите, защото сигурно няма да ви е приятно да влезете боси в банята, където хигиената може да не е на най-високо ниво. Затова вземете си чехли, които могат да се мокрят и чорапи.

Хавлиените кърпи също са от значение за вашия комфорт. Хубаво би било да бъдат два броя: една малка за лица и една голяма за тяло. Необходимо е да имате и белъо и дамски превръзки за след раждане. Съветвам ви да си вземеет еднократно белъо. Дамските превръзки за след раждане са по-различни от обикновените. Те са много големи.

Не забравайте и лейкопласт. Да бъде една ролка и да е водоустойчив. Важно е да имате и термометър. Изключително важно е в първите часове след раждане да следите собствената си температура. Понеже повишената температура дава сигнал, че нещо не е наред и трябва да се вземат спешни мерки, за да не се влоши бързо вашето състояние.

Крайните подложки или чаршафи за легло са също от значение за вашия комфорт. Използват се за постилане на леглото, където ще лежите, както и да ги използвате за повиване на бебето. Ще ви е нужно и лигнин/ 2 пакета/. Той се използва за постилане върху леглото или при визатициите сутрин и вечер. Хубаво би било да имате и сухи кърпички.

Подложките за храна също са важни. Кърмата се образува на принципа на търснето и предлагането. Колкото повече суче бебето, толкова повече мляко ще възпроизвеждат гърдите ви. В първите дни не е така. Имате огромни запаси от кърма.

Следващо важно нещо е сутиен за кърмене. Разликата с останалите стандартни сутиени е, че презрамките могат да се откопчават лесно. Това може да бъде обикновен спортен сутиен или без банели.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.