logo

Как да сготвим унгарски гулаш?

Унгарски гулаш. Необходими продукти

 Днес ще ви представя моята интерпретация на унгарски гулаш. За да сготвим  един  вкусен унгарски гулаш, ще имаме нужда от следните продукти: телешко месо, нарязано на кубчета, нарязан на полумесеци лук, ситно нарязан чесън, домати и доматено пюре, зелена чушка, бяло вино, брашно, зехтин и маги булюн телешки ребърца.

Начин на приготвяне на унгарски гулаш

За да сготвите вкусен унгарски гулаш е хубаво да следвата следната рецепта. Първото нещо, което ще направя, е да поръся нарязаните на кубчета телешко месо с една , две супени лъжици брашно и да поовалям кубчетата с тях. В две супени лъжици зехтин ще ги сложа, за да се зачервят леко. Готовото месо изваждам тук, а в останалата мазнина ще добавя зеленчуците- лука, чесъна и чушките. След малко ще прибавя червения пипер заедно с доматите, доматеното пюре и виното. Сега идва момента да натрошим маги булюнчетата. Ще добавя сместа при запечатаното месо и ще го оставим да се вари в тенджера под налягане около 45 минути. Затова време месото ще се е сварило. Накрая ще добавим няколко супени лъжици сметана за повече мекота.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.