logo

Как да сготвим супа с риба и скариди?

Необходими продукти за супа с риба и скариди

Днес ще приготвим една вкусна морска супа с риба и скариди. В нея ще сложа риба филе, морски дарове- ролца от раци, миди, скариди. За повече цвят и вкус ще сложим лук, моркови, целина и селари, нарязано на ситно, дребна италианска паста, портокалов сок и кора, зехтин, сметана, маги вълшебен вкус градински подправки.

Начин на приготвяне на супа с риба и скариди

В две, три супени лъжици зехтин ще сложа първо всички зеленчуци, лука, моркова и селара. Ще ги оставя да се задушат за около 3/ 4 минути. След като омекнат зеленчуците, прибавям рибното филе. Щом си смени цвета, го заливам с литър половина вряща вода. Ще сложа две супени лъжици маги градински подправки. Ще оставя филето да поври. Тъй като морските дарове са сварени, са им необходими само 4/5 минути. Заедно с тях ще сложа дребна паста. Разбърквам ги и идва момента да сложа няколко капки вино. Остана да добавим портокалова кора, портокалов сок. Накрая ще добавим сметана и щом всичко заври отново,го отстраняваме от огъня. Нашата супа  с риба и скариди е готова.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.