logo

Как да сготвим ризото с гъби?

Необходими продукти

Днес ще сготвим ризото с  гъби. Необходимите продукти са диви гъби, наскинати китайски гъби, прас и чесън, настъргано пармиджано, ориз, половин чаша бяло вино или вермуд и маги зеленчуков булюн.

Начин на приготвяне на ризото с гъби

Когато готвим ризото, на котлона винаги трябва да имаме врящ булюн. Разбъркваме. В горещата мазнина ще сложа нарязаните чесън и прас и ще ги разбъркам за кратко. Следващото нещо, което ще добавя, са гъбите. Разбърквам ги на силен огън ¾ минути. Когато температурата е достатъчно високо, те се запечатват и получават лека червена коричка. Към тези гъби ще добавя и прясно накиснатите китайски гъби. Отново разбърквам една, две минути и ще сложа ориза. Оризът arborio, който използвам, съдържа нишесте и ще придаде на ризотото кремообразен вид. Добавям го към леко запържените гъби. Разбърквам докато стане прозрачен. Първата течност, която ще добавя към ризотото, ще бъде бяло вино- около 150 милилитра. Когато изври алкохола от виното, ще започна да добавям от врящия булюн черпак по черпак. Преди да сложа последния черпак от врящия булюн, аз ще добавя нарязан магданоз, малко мащерка и настъргано пармиджано. Разбърквам ризотото, добавям последната останала течност и отсранявам от огъня. Ризотото е готово за сервиране.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.