logo

Как да сготвим пъстърва с орехов сос?

Необходими продукти

Ще направим вкусна пъстърва с орехов сос. Необходими продукти са цяла пъстърва или на филета, сладка и люта червена чушка, една шушулка звезден анасонс. Ако не можете да я намерите, може да я заместите с узо или мастика. Сосът ще включва брашно, зърна от нар, орехи, гъби и маги унисос.

Начин на приготвяне на пъстърва с орехов сос

Ако не сте могли да намерите филета от пъстърва, ще ви покажа как да я филитирате. Това ще стане по-лесно, ако отрежете главата зад хрилете. След това проследявате гръбначната перка и точно по гръбначния стълб прокарвате остър, тънък нож. Той трябва да се плъзга точно по костите на рибата. След това с острието на ножа отделяте внимателно костите от двете филета. Едното филе е отделено и правим същото с другото. Искам да запазя и опашката на рибата. Затова ще отрежа костите и. Ще овкуся рибата с маги унисос. Втривам в нея и всяко от филенцата ще завия в ролце с кожата навън. Ролцата могат да се закрепят с клечка за зъби или да ги вържете със здрав памучен конец. Овалените в брашно ролца от риба ще сложа в сгорещено олио с малко повече масло. Първоначално ще ги сложа на по-висока температура. След това ще намаля огъня и ще ги оставя да се задушават. Обръщам ги да се зачервят. Нашият сос ще бъде ароматизиран от звездния анасонс. Първо него слагаме в сгорещеното олио. Слагам нарязаните на финни резенчета гъби. Ще ги бъркам докато спрат да отделят вода. Към гъбите ще прибавя чушките, орехите, една супена лъжица маги унисос. Ще прибавя и няколко капки бяло вино. Ще оставя соса да поври докато се изпари течността. При филетата с пъстърва ще добавя малко бучка масло. Затварям за 6/5 минути. Към нашата гарнитура ще добавя свежите елементи- ситно нарязан магданоз и зърна от нар.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.