logo

Как да сготвим пълнени тиквички с риба тон?

Необходими продукти

Днес ще ви покажа една вкусна рецепта за тиквички с риба тон. Ще са ни необходими тиквички, масло, риба тон, нарязан на ситно лук, брашно, мляко, нарязани на ситно моркови и целина, настърган кашкавал и маги вълшебен вкус 10 зеленчука.

Начин на приготвяне на тиквички с риба тон

Първо ще задуша морковите, целината и лука в една, две супени лъжици масло. Слагам ги в разгорещената мазнина заедно с лука. Ще ги задуша с две лъжици вода. Докато се задушават, ще ви покажа как да оформите плънката. Ще срежа връхчето и по дължина ще я нарежа на две половини. Ще отстраня семките, а вътрешността ще нарежа на ситно. Ще я добавя към задушаващите се зеленчуци. Ще прибавя и две лъжици маги зеленчука. Водата от зеленчуковата смес се е изпарила и сега е момента да добавя една, две супени лъжици брашно. Добавям 400 милилитра прясно мляко. След това добавям отцеденто месо на една консервна риба тон. Това, от което има нужда нашата смес, е ситно нарязан копър и лимон. Накрая ще добавя настъргания кашкавал. Остана само да напълним тиквичките. Запечете за 15 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса , поръсете с кашкавал и запечете за около 5 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.