logo

Как да сготвим пролетно минестроне с ръчна паста?

Необходими продукти

Днес ще сготвим пролетно минестроне с ръчна паста. Необходими са ни зеленчуци- аспержи, нарязани на пръчици и зелени листни зеленчуци, зелен лук, чесън- сварен нахут, пресни картофи.

Начин на приготвяне на пролетно минестроне с ръчна паста

Първо ще направим пастата. Пресяваме бялото брашно с чаена лъжица сол. Разбъркваме го и добавяме едно яйце. Колкото по-твърдо е тестото, толкова по-вкусна ше бъде пастата. Хубаво е да се меси ¾ минути, за да стане еластично. Увиваме тестото в прозрачно фолио и ще го сложа в хладилника за около 20 минути. Зеленчуците ще приготвя в тенджера със загрят зехтин. Слагам лука и чесъна и след това добавям и нарязаните на кубчета картофи. Ще добавя и доматите и наливам два литра гореща вода. Натрошавам 4 маги зеленчукови булюнчета. Тестото отлежа и е време да го разточа. За разточването ще ползвам грис от твърда щпеница. Пръсвам по плота и поръсвам тестото с шпеница. След това започвам да разточвам. Навиваме добре поръсената кора с грис и от центъра на листа към края се разточва кората. След всяко разточване поръсваме, завиваме и завъртаме на 90 градуса. Взимам дъска и остър нож и нарязвам на лентички с дебелината на лингуини. Разгъват се и ги слагам на точилката. Сега ще добавя и останалите зеленчуци- грах, нахут и аспержи. Най- накрая заедно с пастата ще сложа зелените листни зеленчуци. Заливката ще прилича на песто. Слагаме зехтин, чесън, босилек и лимонов сок. Пускам пасатора и сме готови. Остана да сложа спанака, руколата и пастата.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.