logo

Как да сготвим пилешки крилца в сладко кисел сос?

Необходими продукти

Днес ще приготвя пилешки крилца в сладко кисел сос. Необходимите продукти са пилешки крилца, белтък, царевично нишесте, конфитюр от кайсии, оризов или ябълков оцет, доматено пюре, захар, малко чесън на прах. За гарнитура ще ви покажа как да си направите ароматен пухкав ориз по тайландски.

Начин на приготвяне на пилешки крилца в сладко кисел сос

Първата стъпка от рецептата е да смеся крилцата с един белтък, супена лъжица нишесте и една, две супени лъжици маги уни сос. Разбърквам сместа с ръце и можем да пристъпим към запържване на крилцата в загрята мазнина. Обръщаме ги отстрани, за да си сменят цвета. Ще ги извадя върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Пилешките крилца са готови и идва време за соса. Сладко киселият сос се прави от 100 милилитра вода и оцет, две супени лъжици доматено пюре и мармалад от кайсии, една, две щипки на прах и една супена лъжица маги уни сос. Ще сложа крилцата в плик за печене и ще ги залея със соса. Накрая ще ги сложа във фурната за около 20 минути. Директно изливам соса в плика. Завързвам плика и го раздрусвам, за да облее соса всички крилца.

Ще го сложа във фурната за 20 минути на 200 градуса. През това време ще направим ароматен ориз. За гарнитурата съм избрала ориз от сорта жасмин. Сипва се опредлено количество ориз в тиган и наливаме вода, която е като една фаланга от пръста. Водата е над нивото на ориза. Слагаме го на силен огън. В момента, в който се появят балончета по повърхността на ориза, той се захлупва с капак. Той трябва да плътно да прилепва по тенджерата.Ври на слаб огън докато се получат мънички дупки по повърхността на ориза. Накрая ще оставя тигана покрит още 10/15 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.