logo

Как да сготвим люти, пълнени чушки?

Необходими продукти

Сега ше ви покажа една вкусна италианска рецепта- люти, пълнени чушки. Какво по-италианско от домати, босилек и моцарела, но напълнени в чушки. Имаме нужда от срязани чушки наполовина, тиквички, домати, моцарела, босилек, малко ориз и зелени маслини.

Начин на приготвявне на люти, пълнени чушки

В супена лъжица загрят зехтин, слагаме нарязан зелен лук. При лука слагаме и тиквичката. Добавяме и ориза. Ще ни бъдат нужни две чаши гореща вода. Разбъркваме ориза докато стане прозрачен, наливаме водата и добавяме супена лъжица маги унисос. Затваряме с капак. След като оризът готов, добавяме маслините и няколко листенца магданоз. Ще напълним чушкитеа плънката, които са нарязани на половини. Във всяка чушка ще сложа парченца моцарела, резенчета домати и едно листенце босилек. Така приготвените чушки ще запечем за 10 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.