logo

Как да сготвим лазаня с тиквички?

Необходими продукти

Днес ще сготвим една вкусна лазаня с тиквички. Необходими са ни нарязан лук на ситно, домати, чесън, доматено пюре, моцарела, маги вълшебен вкус 10 зеленчука, тиквички, пресен босилек, шунка и бекон.

Начин на приготвяне на лазаня с тиквички

 

Нашите кори ще бъдат направени от тиквички. За целта ще ги нарежем на тънки резенчета. Ще ги подредим в тава, ще ги намажем със зехтин и ще ги сложим във фурната за около 14, 15 минути. Така ще имаме вкусни, здравословни и печени кори. За да е вкусна нашата лазаня, ще направим доматен сос със босилек. Сипваме нарязан лук в тигана, добавяме скилитки нарязан чесън, обелени домати, лъжица доматено пюре, маги вълшебен вкус 10 зеленчука. Накрая ще добавим нарязания босилек. Разбъркваме го и нашия доматен сос е готов, а заедно с него и тиквичките. Сега започваме с подреждането на лазанята. Можем да използваме големи тавички. На дъното подреждаме печените тиквички и слагаме слой от доматения сок. Ще прибавим и няколко парченца моцарела. Отново ще наредя тиквички. Последния слой трябва да бъде от доматен сос и пармеджан. Слагаме да печем за около 20, 30 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и имате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.