logo

Как да сготвим кър с карфиол и червена леща?

Необходими продукти

Днес ще приготвим с кър с карфиол и червена леща. Необходими са ни около чаша и половина червена леща, карфиол, моркови и една бяла репа, лук, чесън и зелена чушка, нарязана на ситно, кокос, лайм и маги 10 зеленчука.

Начин на приготвяне на кър с карфиол и червена леща

В индийската кухня  в сгорещеното олио се слагат ароматните подправки, лещата и около 500 милитра гореща вода. Ще добавя една супена лъжица маги вълшебен вкус. Време е да добавим останалите зеленчуци. След 10 минути нашето къри изглежда така. Ще добавя около 50/ 100 милилитра кокосово мляко и сок от лайм. Ще прибавим и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме и нашето ястие е готово. Ще оставя коричка около половин сантиметър. Докато дълбая купичките,

Ако тази видео рецепта ви е харесала и имате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.