logo

Как да сготвим купички от патладжан?

Необходими продукти

Днес ще ви покажа как да сготвим купички от патладжан. В тях ще  има печени и люти чушки и царевица. Ще напълним купички с патладжани с тази смес. Необходимите ни продукти са печена и люта чушка, царевица, лук, бекон, два патладжана и кашкавал.

Начин на приготвяне на купички от патладжан

Първо да си направим купичките от патладжани. Отрязвам шапчиците на патладжаните и ги отрязвам на две. Отрязвам и долната част на патладжаните, за да могат да застанат стабилно. Ще издълбая вътрешността на патладжаните, ще сложа да се загрее зехтин. В него поставям и лука. Към него добавям и пушените свински гърди. Сега ще събера отново парчетата от патладжан и ще ги нарежа на ситно. Добавям ги към бекона. Ще подсуша чашките и ще сложа да се запекат. Към ароматната смес от патладжани, пушени гърди и лук, ще добавя люта чушка. Прибавям царевицата, печената чушка, лъжичка маги градински подправки и бял пипер. Запечените купички ги пълня с вкусния пълнеж. За повече свежест ще сложа кашкавал. Слагаме ги за 5 минути във фурната.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и имате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.