logo

Как да прилагаме зелева диета?

 Днес ще ви предложим идея за зелева диета. Зелето е изключителен полезен зеленчук. Ще ви разкажем за неговите полезни свойства.

Полезни свойства на зелето

Зелевата диета е една от най-полезните диети. Една от нейните функции е, че ни прави по-слаби. Смятан е за продукт с отрицателен енергиен баланс, защото организмът израходва повече калории, за да го обработи колкото реално получава от него. Благодарение на полезните си вещества зелето е полезно за всички с някои изключения. Не се препоръчва консумацията му от хора, които имат стомашни проблеми, защото така натоварва стомашния чревния тракт. Диабетиците също трябва да го избягват заради наличието на захари. Познати са повече от 100 вида зеле- бяло, брюкселско, китайско, савайско, броколи, карфиол.

Бяло зеле

В България най-разпространено е бялото зеле. То присъства на трапезата ни през цялата година като прясно или кисело. С малкото си калории зелето е полезно с хора с наднормено тегло. Но съществуват още много причини поради които зелето и зелевата диета са  полезни за здравето ни. Те съдържат голямо количество витамин С. Ако не се консумира веднага, съдържанието на витамин С изчезва след един ден, а то е важен освен за имунитета така и за забавянето на старенеето.

Има и други витамини в зелевата диета, които се грижат за красотата на кожата и косата ни. Лист по лист снабдавате с чудесни витамини като К, А, Б, Е, Пп, У. Освен витамини зеленчукът ще ви набави и калий, ензими, каротин, фолиева киселина, фосфор и минерални соли. Ползва се и с лечебна цел при нервни проблеми като превенция срещу рак, заболявания на черния дроб и други.

Ако все още не сме ви убедили да захрупате зеле, за да сте здрави, нека се върнем към ролята му в борбата с наднормените килограми. Както ви споделих в началото, то има малко калории, а ви помага да изгорите повече. Засища бързо, защото запълва стомаха и ни помага да не усещаме глад. За съжаление има един малък проблем, свързан с подуването на корема. Докато се преработи зелето в организма ви, е нужно да получите газове, но това се получава само ако не сте свикнали да консумирате. Скоро организмът ви ще се пригоди. Съдържанието на витамин С в зелето ви помага допълнително да изгорите мазнините. Може да комбинирате зелето с различни храни. Затова не се учудвайте, че повечето диети препоръчват консумация на зеле.

Съвети за зелева диета

Днес ще се спрем на специална зелева диета.Тази диета е подходяща за здрави хора. Причината е, че поради малкия прием на калории тя може да ви изтощи и да намали физическата ви  сила. Затова прегледайте се обстойно преди да я приложите и не си го позволявайте повече от веднъж на три месеца. Първият път я направете за по-кратък интервал от време, за да видите доколко ще ви понесе и какъв ще бъде ефектът му. Следвашщият път я приложете за 7 до 10 дни. По време на диетата не консумирайте сол и увеличете приема на вода. По време на основните хранения може да хапвате колкото зеле искате, а също така и между тях.

Ако желаете изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, можете да научите повече на dietata.com.

За Автора - dietata.com

Dietata.com предлага информация за всички видове диети, примерни менюта, упражнения за отслабване, успешни истории и изготвя индивидуална безплатен диетичен профил изцяло онлайн. Възползвайте се от възможностите за безплатна консултация на сайта www.dietata.com!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.