Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Глог – лечебно действие и приложение

Чаят от глог често се използва при сърдечно-съдови заболявания. Препоръчително е да се приема в продължение на поне 4 седмици. Домашно приготвените и ли готови продукти от глог помагат при сърдечни проблеми при възрастните, дегенерация на сърдечния мускул, склеротични промени на коронарните съдове и лошо кръвообръщение. Чаят се използва и при лошо оросяване на крайниците,високо кръвно налягане и старческо безсъние.

Лечебни рецепти с глог

Съществуват няколко рецепти с глог, които помагат при различни неразположения и заболявания на организма. Днес ще ви представим някои от тях. Първата се използва при високо кръвно налягане. В затворен съд сварете 1 супена лъж. плодове от глог в 1 ч.ч. вода. Да престои 2 часа върху горещ котлон, като не бива да ври – затова се препоръчва ползването на термос. Прецедете след това и пийте по 3 супени лъжици по 3-4 пъти на ден.

Следващата рецепта е на на Петър Димков за хронична сърдечна недостатъчност. Тя съдържа 80гр. цвят от глог, 40гр. корени от валериана, 40гр. стръкове от гороцвет.  Залейте две супени лъжици от сместа с 500 мл. кипяща вода. Пийте по 3 пъти на ден преди ядене по 5 кафейни чашки.

Друга полезна рецепта е отново на на Петър Димков, но тя се използва при склероза и хипертония в първи или втори стадий. Залейте 4 супени лъжици цветове и листа от глог с 1л. кипяща вода. Захлупете ги и оставете да престоят 1 час. Пийте прецедената течност преди ядене сутрин, обед и вечер по 1 кафейна чашка.

Чай от глог

В чая от глог има много полезни съставки, съдържащи лечебни свойства. Залейте 1 чаена лъж. сушени листа и цветовете от глог с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 15 минути, а след това прецедете. Пийте 2-4 чаши през целия ден.

Ако искате да имате по-здраво сърце, можете да си направите следната рецепта. Смесете 1 чаена лъжица сушени листа и цветовете от глог с 1 чаена лъжица цвят от арника и 1/2 чаена лъжица маточина . Залейте сместа с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути , след това прецедете. Пийте по 2 чаши на ден. Чаят от глог може да предизвика добро кръвообръщение. За тази цел смесете 1 чаена лъжица листа от глог, 1 чаена лъжица сух бял равнец и 1 чаена лъжица мента. Залейте сместа с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути, след това прецедете. Пийте по 3 чаши на ден.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

1 Comment

  • Елена Костадинова October 5, 2016 at 7:42 am

    Благодаря ви за чудесната статия! Аз лично ползвам капсули с глог и съм много доволна. Препоръчвам ви марката Булгарикус, на мен ми действат чудесно! Става на въпрос за този продукт http://www.bulgaricus.bg/glog-60-kapsuli.html

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.