logo

Първи стъпки с Adobe Premiere Pro

В това видео ще научите базови стъпки при работа с програмата за видео монтаж Adobe Premiere Pro: създаване на нов проект, синхронизиране на видео и аудио, наслагване на картина и звук, запаметяване на обработения файл.

Първото нещо което трябва да направите когато отворите програмата е да създадете проект. Задавате име на проекта и прfграмата ви препраща към интерфейса – това е вашето работно място от тук нататък.

Следващото най-важно нещо е да направите sequence – място на което да работите. Тук вече избирате на какви настройки е материала, който ще обработвате.

След това програмата ви дава възможността да заредите своите файлове или снимки и да ги обработвате. Това става по няколко начина

  • file/import/ и да заредите файла, който искате.
  • провлачвате /drag&drop/ материала, който ви е нужен.

Долу в дясно е самата времева линия /timeline. Където става реално обработката. Тук слагате своите видео клипове. Отгоре са пистите за видео, а отдолу пистите за аудио.

Най-горе в дясно се появява прозореца в който можете да преглеждате самия материал.

Можете да оразмерявате прозорците и да ги правите по-малки или по-големи.

Монтажни дейности

Ако искате да качите само част от клип можете да го направите като цъкнете два пъти и той ще ви се появи в source монитор където можете да изберета начална и крайна точка. След това натискате върху самия клип и го влачите на пистата която ви е необходима.

Можете да слагате няколко писти една върху друга. Например ако искам да се покаже картина докато говоря. Програмата зачита автоматична най-горната писта.

Запаметяване

Запаметяването на готовия файл или така наречения export става когато отидете на менюто file/export/media или чрез ctr+M. Така се отваря самия прозорец за експорт от където можете да изберете дали да запишете всичко което има на пистата или само част, която сте избрали. Освен това ви дава възможност да изберете в какъв формат да запаметите както и да нагласите качеството на звука и картината и много други настройки. Когато сте готови с настройките просто цъкате export и програмат започва да обработва вашето видео.

Ако това видео ви е било полезно и искате собствено видео свържете се с екипа на media-start.net

За Автора - media-start

Media Start е агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга. Търсим различни и ефективни решения за популяризиране на бизнеса на нашите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, маркетинг в социалните медии, e-mail маркетинг, маркетинг чрез съдържание и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички онлайн канали, което води до многократно увеличаване на резултатите. Така цялата стратегия за онлайн комуникации действа като добре сработена машина. Вярваме, че развитието на бизнеса на нашите клиенти води до развитие и на нашия бизнес. Затова целта ни е да постигаме резултати с всяка кампания. В Media Start сме откриватели, вдъхновители на промяната, амбициозни и дейни новатори. Това, което ни отличава най-много, са честността, отговорността и приемането на професията ни като призвание. Затова е важно да бъдем убедени в добрите качества на продуктите или услугите, зад които заставаме. Тези ценности са основата, на която стъпваме, за да дадем максимума от себе си. Станете наш дългосрочен партньор и вижте силата от работата с един различен екип!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.