Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Анасон

Когато се приема в малко количество през деня, чаят от анасон облекчава кашлицата и газовете в стомаха /колики/. На бебетата може да се дава по лъжица чай от анасон преди хранене за засилване на апетита. Кърмачки с недостатъчно мляко трябва редовно да пият чай от анасон или пък специалните чайове за увеличаване на кърмата, в които анасонът също присъства. Втриването на анасоново масло също стимулира лактацията.

Чай от анасон

Както споменахме чаят от анасон е много подходящ за родилки с недостатъчна кърма.

Смес за чай за повече кърма

Може да помолите в билковата аптека да ви приготвят смес от анасон, резене, черна меродия, копър, майоран и маточина в равни количества. Счукайте в хаванче количеството за 1 прием от сместа и го залейте с гореща вода. Оставете да се запари 10 минути, след това прецедете.

Олио от анасон

Олио със смес от тази билка също има положително въздействие върху организма. За да приготвите тази смес, е нужно да предприемете следните действия. Счукайте в хаванче 1 суп. лъж. анасон. Смесете с половин чаша зехтин . Оставете да кисне 1 седмица на тъмно, прецедете и дръжте на стайна температура, далеч от светлина. Масажирайте гърдите си с така полученото олио. Анасоновото масло също се продава в повечето аптеки в комбинация с други билки за увеличаване на кърмата.

 

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

3 Comments

 • vasilka November 26, 2016 at 3:54 pm

  iskam da popitam imam mnogo potut korem nemoga da hodq do toletnata mnogo qm imam mnogo gazove

  • Георги Михов November 27, 2016 at 8:22 pm

   Здравейте, за специализирани здравни съвети можете да се обръщате към нашите консултанти от zdrave-bg.eu

  • Георги Михов November 27, 2016 at 8:23 pm

   Здравейте, можете да се обърнете към нашите експерти от http://www.tanya.bg

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.