animation

 

 

Как се прави видеомонтаж със Sony Vegas?

В това видео ще ви запознаем с преходи, преливки и други елементи за напреднали в sony Vegas.

Преходи и преливки

Sony Vegas предлага богат избор на преходи и преливки. Те се намират в сексията transitions и се добавят изключително лесно. С помоща на мишката – натискаме ляв бутон и си правим прехода, колко искаме да е дълъг.

След това ако искате можете да добавите някои от интересните преходи, които предлага Sony Vegas. Това става по много подобен начин – натискате с ляв бутон върху избрания преход и го завлачвате до вече направения преход на видеото.

Добавяне на текст

Отиваме в секцията media generators – тук освен различните видовве текст можете да изберете и плътен цвят, който да използвате. Освен това можете да изберете различни опции за текст. Разгладайте ги и си изберете.

Кагато си изберете текст издърпайте го и га поставете върху времевмата линия. Отваря ви се нов екран в, който можете да въведете желания текст, да променята шрифта, цвете и др.

Ако искате текста ви да се показва върху видеото, изберете прозрачен /transparent/ фон, довете видео пътека и качете надписа на нея. След това просто преместете надписа върху желания кадър.

Можете да добавяте преходи и върху самия надпис. Разгледайте и различните анимации, които предлага програмата.

 

 

 

За Автора - reporteen

Накажи възрастните с добър пример, като се включиш с яка кауза в новия конкурс на Reporteen и може да вземеш 1000 лв, за да я реализираш! Ти си: ученик или ученичка; на възраст между 13 и 19 години; свободен, смел и креативен; Ти имаш желание: да изпробваш как снима твоят телефон, видеокамера или таблет; да бъдеш режисьор на собствените си идеи; да споделиш и защитиш гледната си точка; да спечелиш награда (за да разбереш какви са наградите ще трябва да прочетеш правилата за участие:)) Ще трябва само да: Публикуваш своя видеоклип на тема "Толерантността е..." на специално създадена от нас за целта страница - www.reporteen.bg. ;) Ще се радваме, ако платформата на проекта "Репортийн" се превърне в място, където да споделяш своя опит и идеи, защото тъкмо ТИ носиш позитивното мислене и иновациите!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.