Как да сготвим пролетно минестроне с ръчна паста?
Необходими продукти
Днес ще сготвим пролетно минестроне с ръчна паста. Необходими са ни зеленчуци- аспержи, нарязани на пръчици и зелени листни зеленчуци, зелен лук, чесън- сварен нахут, пресни картофи.
Начин на приготвяне на пролетно минестроне с ръчна паста
Първо ще направим пастата. Пресяваме бялото брашно с чаена лъжица сол. Разбъркваме го и добавяме едно яйце. Колкото по-твърдо е тестото, толкова по-вкусна ше бъде пастата. Хубаво е да се меси ¾ минути, за да стане еластично. Увиваме тестото в прозрачно фолио и ще го сложа в хладилника за около 20 минути. Зеленчуците ще приготвя в тенджера със загрят зехтин. Слагам лука и чесъна и след това добавям и нарязаните на кубчета картофи. Ще добавя и доматите и наливам два литра гореща вода. Натрошавам 4 маги зеленчукови булюнчета. Тестото отлежа и е време да го разточа. За разточването ще ползвам грис от твърда щпеница. Пръсвам по плота и поръсвам тестото с шпеница. След това започвам да разточвам. Навиваме добре поръсената кора с грис и от центъра на листа към края се разточва кората. След всяко разточване поръсваме, завиваме и завъртаме на 90 градуса. Взимам дъска и остър нож и нарязвам на лентички с дебелината на лингуини. Разгъват се и ги слагам на точилката. Сега ще добавя и останалите зеленчуци- грах, нахут и аспержи. Най- накрая заедно с пастата ще сложа зелените листни зеленчуци. Заливката ще прилича на песто. Слагаме зехтин, чесън, босилек и лимонов сок. Пускам пасатора и сме готови. Остана да сложа спанака, руколата и пастата.
No Comments