Как да си направим шишчета със скариди?
Приготвяне
Днес ще ви запозная с най-вкусната комбинация на храна и вино. Това е една рецепта, която е страхотно допълнение към Розе Шансон Модерн на Domein Board. Тя се нарича шишшета със скариди. Една много вкусна рецепта, която ще ви се ослади. За да приготвим шишчета със скариди, са ни необходими едри, сварени скариди, прошуто, нарязано на тънки ивици, мед, чесън, оризов оцет, шарен пипер. За маринатата на самите скариди ще имаме нужда от ситно нарязан копър, лимонова кора и лимонов сок. Първо ще мариновам скаридите със ситно нарязан копър, малко зехтин и лимонов сок. За повече свежест ще добавим лимонова кора. Разбървам ги и ще ги оставя да постоят така 15-30 минути. Тези скариди вървят с един много приятен сос, към който ще добавя настръган джинджифил. Ще го пасирам с листата от спанак и босилек. Ще добавя зехтин, чесън, половин чаена лъжица мед, съвсем малко лют сос и оризов оцет и портокалов сок. Към соса ще прибавя и малко сол. Пасивам всичко заедно. Всяка една от скаридите ще увия с резанче прошуто и ги нанизвам на шишче. Така приготвените скариди ще намажа със зехтин и сос. Ще ги сложа в загрят грил тиган и ще ги изпека от двете страни за ¾ минути. Плътното месо на скаридите и морския вкус прекрасно се комбинират с плодовост.
No Comments