Как да комбинираме сладкиш със сладки вина?
Днес ще ви приготвя един сладкиш съчетан със сладки вина наречен сладкиша на щастието. За тази рецепта- сладкиш със сладки вина- са ни необходими следните продукти: накиснати овесени ядки, сухи плодове, кайсии, смокини, ядки, бадеми, лешници, орехи, портокалови и лимонови кори, малко алкохол, мед, разтопедо масло и един жълтък. Около 30 минути му трябваше на сладкиша, за да се изпече. Ядките са попили от соса и се носи невероятно ухание. Моите предложения за питие към този десерт са десертно вино на Торес Флурарис или на Порта лейтидж vino bottle. Тези ядки и сухи плодове, които се намират в десерта, се намират и в десертното вино. В него има богатство на сушена праскова и кайсия, а пък във виното Порта ще опитаме сушена слива. Въпреки че направихме сладкиша с форми, кайсии и смокини, те ще се съчетаят много добре с двете питиета. Получава се изключително богата палитра между кафе и сладкиш. Първото вино е с изключителен богат аромат на сушена кайсия и прасковени ухания, които са съчетани с много цветисти нюанси. Докато преглъщате хапка от сладкиша, е хубаво да си пийнете малко от ликюрното вино или да довършите хапката си и отново да отпиете от питието. Второто вино е с прелестни какаови ухания на сушена слива. Много хубаво ухае виното и има ликорени вкусове, които ни трябват за нашия сладкиш. Какаовото ухание на виното още повече дообогатяват вкуса от сладкиша.
No Comments