Как да комбинираме зеленчуци на скара с вино?
Необходими продукти
Днес сме ви приготвили зеленчуци на скара с вино. Подбрали сме следните зеленчуци: чушки и патдлажани, гарнирани с пресни домати и чесън, които ще комбинираме с вино. Зеленчуците на скара могат да бъдат съчетани и с бяло и с червено вино, заради изпечената чушка. Скарата е загрята и пристъпване към печенето. Предварително сме нарязали патдлажана, за да се отцеди. Заради това, че чушките са печени и имаме патладжан, позволява да се съчета е с червено вино. От друга страна ако го поднесеме студено, веднага става чудесна комбинация с бяло вино.Затова сме избрали сме българско червено и бяло вино.Ще сложа в тази чаша бялото вино. Това е All in onе- един от брендовете на нова изба от Западна Тракия. То е запазило плодовата си свежест. Предлагам едно червено вино Caberne Sovini ot Северна България. Той е сорт, от който може да доловите аромати на печени чушки. Обаче тук имаме пресни домати и чесън, който е агресивна подправка. То е по-добре да бъде съчетано с бяло вино. Зеленчуците на скара с вино могат да бъдат успешнно съчетани и с дветв вина.
No Comments