Как да сготвим телешко с картофи и червено зеле?
Необходими продукти за телешко с картофи и червено зеле
Днес ще сготвим вкусно телешко месо с картофи и червено зеле с аромат на мащерка. Основните ни продукти са телешко месо, нарязано на кубчета, червено зеле, лук, моркови, чесън и картофи, нарязани на тънки кръгчета.
Начин на приготвяне
За да сготвим вкусно телешко месо с картофи и червено зеле, първо ще оваляме телешкото месо в малко брашно, ще го разбъркаме и ще го изпържим в три супени лъжици сгорещено олио. Така месото ще се запечата и няма да се изсуши. Когато месото е готови, можем да го прехвърлим във водоустойчив съд за печене, а в останалата мазнина добавяме лука заедно с морковите, нарязаните на ситно чесън. Наливаме вода и след като всичко заври, натрошаваме маги булюнче телешки ребърца. Ще сложа няколко пресни клончета мащерка и отгоре ще подредя ситно нарязаните картофи. Затваряме ги с капак и ги оставяме да се задушават на фурна около 150/ 160 градуса за час и половин . Гарнитурата на това телешко ще бъде от червено зеле. За да стане още по-червено зелето, ще сложим винен оцет и една супена лъжица мес, листенцата на мащерката и ще добавя дафинов лист заедно със супена лъжица сол и зехтин. Разбъркваме и изсипваме всичко в тава за печене. Ще добавя една супена лъжица масло. Закривам ги с фолио. Ще ги сложа заедно с месото да се пекат за около час и половина.
No Comments