divino

Как да комбинираме зеленчуци на скара с вино?

Необходими продукти

Днес сме ви приготвили зеленчуци на скара  с вино. Подбрали сме следните зеленчуци: чушки и патдлажани, гарнирани с пресни домати и чесън, които ще комбинираме с вино. Зеленчуците на скара  могат да бъдат съчетани и с бяло и с червено вино, заради изпечената чушка. Скарата е загрята и пристъпване към печенето. Предварително сме нарязали патдлажана, за да се отцеди. Заради това, че чушките са печени и имаме патладжан, позволява да се съчета е с  червено вино. От друга страна ако го поднесеме студено, веднага става чудесна комбинация с бяло вино.Затова сме  избрали сме българско червено и бяло вино.Ще сложа в тази чаша бялото вино. Това е All in onе- един от брендовете на нова изба от Западна Тракия. То е запазило плодовата си свежест. Предлагам едно червено вино Caberne Sovini ot Северна България. Той е сорт, от който може да доловите аромати на печени чушки. Обаче тук имаме пресни домати и чесън, който е агресивна подправка. То е по-добре да бъде съчетано с бяло вино. Зеленчуците на скара с вино могат да бъдат успешнно съчетани и с дветв вина.

Ако това видео ви е било полезно и искате да научите повече за света на виното посетете сайта на divino.bg

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.