[the_ad id=”5303″]


Как да променим версията на PHP?

В днешното видео ще ви научим как да промените версията на PHP на вашия хостинг акаунт; как да я променим за конкретна директория; как да зададете PHP.ini файл като глобален за целия хостинг акаунт; как да слагате различни променливи в него;

Влизаме в нашия хостинг акаунт и се насочваме към нашия cpanel от където ще направим желаните промени. Може да го направите и през ftp ако ви е по-удобно за работа.

Влизаме във файлов мениджър където виждаме всички файлове. В случай нашия сайт е разполжен в папка wp – влизаме в тази папка.

От менюто избираме нов файл и се отваря малък прозорец.  От полето име на новия файл – тук задавеме име на новия файл. В случайя phpinfo.php, за да видим каква версия на php се използва.

С десен бутон на мишката избираме новия файл и от падащото меню избираме edit – във файловия редактор изписваме <?phpinfo();>? и натискаме съхрани измененията. След това зареждаме файла в нашия браузер, в случая http://icnfrendlygeeks.com/wp/phpinfo.php. В браузера са показва актуалната версия на PHP 5.3.27. Ако искаме да променим версията на PHP например на 5.4

  • избираме отново нов файл и създаваме файл с име .htaccess
  • Отваряме новия файл с edit и поставяме addhandler application/x-httpd-php54.php след това натискаме съхрани измененията. Това е PHP 5.4

Когато заредим отново infophp.php виждаме, че версията е успешно променена.

По този начин версията на PHP за всички папки на по-долно ниво е 5.4. Когато изберем от менюто бутона на по-горно ниво влизаме в папка в която версията на PHP е 5.3. Ако желаем и тук можем да променим версията чрез промяна на скрипта в .htaccess файла.

PHP.ini

Следващото нещо което ще направим е да създадем php.ini файл и ще го нправим глобален. В повечето хостинг акаунти вече има създаден такъв файл. Отваряме го с edit поставяме следния ред:

  • session.save_path = home/icnfrie/tmp – по този начин оказваме, че всички времени файлове ще се запазват в папка tmp.

Това което остава да направим е да задедем php.ini файла като глобален, за целта влизаме в .htaccess с edit и в него поставяме следния ред:

  • setEnv PHPRC /home/icnfrie/php.ini – по този начин всички директории от този .htaccess файл надолу ще ползват този php.ini файл като глобален.

По същия начин във вашия php.ini файл можете да оказвате всякакви променливи – максимален upload за конкретен файл, времето за зареждане на една страница и много други променливи. Не забравяйте, че трябва да въведете вашия Php.ini файл като глобален, за да могат неговите промени да бъдат отразени върху целия хостинг акаунт.

Надяваме се, че нашето видео ви е било полезно, ако имате въпроси екипа на icn.bg е на разположение 24/7.

За Автора - icn

Кои сме ние? Ние предлагаме редица от много приемливи и достъпни Домейн услуги и Уеб-хостинг решения, които са успешно проектирани за развитието и успехът на Всеки бизнес в глобалната мрежа. Без значение дали вече сте развили такъв бизнес, или имате нужда от повече пространство в Интернет, или просто искате да направите Вашият първи уеб-сайт, ние имаме правилното решение за Вас. Нашите сървъри подсигуряват това, от което се нуждае Вашата уеб страница за да има сигурно присъствие в глобалното пространство по 24 часа на ден, седем дни в седмицата. Услугите, които предлагаме са извънредно надеждни и винаги поддържани от професионално подготвен и компетентен екип за техническа поддръжка 24 часа на ден. Защо ние? С ICN.Bg. Вие можете да разчитате на: Най-високо качество на клиентските услуги Максимум гарантиран UPTIME Високо функционални Административни инструменти (панели) Сигурен и надежден ежедневен backup Висока свързаност на сървърите Високо ниво на сигурност Независим Дата център N+1

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.