[the_ad id=”5303″]


В това видео ще ви покажем как да насочите вашия домейн към сървъра ,който използвате. За целта ще трябва да насочите вашите А записи / А records/ към IP адреса на сървъра.

Домейна в нашия случай е регистриран в icn.bg и от там ще насочим А записите. Влизате в профила си и от менюто мой домейни избирате домейни, а от тами и конкретния домейн. След това избираме от менюто DNS администрация и след това натискаме DNS зони: 

  • Изтриваме наличните А записи на домейна
  • име – изписваме домейна, който искаме да насочим
  • тип – избираме А
  • адрес – изписваме IP адреса към който искаме да насочим домейна

Ако ще насочваме домейна към личния си компютър можем да открием IP-то си от сайта whatismyip.com.

Трябва да се има предвид, че опресняването на DNS записи може да трае от 12 до 48 часа.

Настройки на xampp

За да може вашия компютър да хоства домейна ви трябва да го настроите. Научете как да превърнете личния си компютър в сървър.

Отваряте  папка xampp/apache/conf/extra и отваряте файла httpd-vhosts.conf тук можем да добавим домейн и поддомейн:

  • махаме коментара – изтриваме ##
  • documentsRoot “C:/xampp/htdocs” – от тук посочваме коя да бъде папката която да чете нашия домейн. В случая това ще бъде главния домейн така, че ще го насочим към главната папка на xampp
  • server name – тук изписваме името на домейн

След това запазваме файла и задължително рестартираме нашия уеб сървър, за да могат промените да бъдат отразени.

Промяна на файлове

В случая всички файлове на домейна са в папка C:/xampp/htdocs в нея можете да добавяте, да махате и да променяте файлове.

Надяваме се, че нашето видео ви е било полезно и сте успели успешно да настроите вашия уеб сървър. Ние от friendly geeks екипа на icn.bg ще се радваме да се свържете с нас ако имате въпроси или предложения по теми, които ви интересуват.

За Автора - icn

Кои сме ние? Ние предлагаме редица от много приемливи и достъпни Домейн услуги и Уеб-хостинг решения, които са успешно проектирани за развитието и успехът на Всеки бизнес в глобалната мрежа. Без значение дали вече сте развили такъв бизнес, или имате нужда от повече пространство в Интернет, или просто искате да направите Вашият първи уеб-сайт, ние имаме правилното решение за Вас. Нашите сървъри подсигуряват това, от което се нуждае Вашата уеб страница за да има сигурно присъствие в глобалното пространство по 24 часа на ден, седем дни в седмицата. Услугите, които предлагаме са извънредно надеждни и винаги поддържани от професионално подготвен и компетентен екип за техническа поддръжка 24 часа на ден. Защо ние? С ICN.Bg. Вие можете да разчитате на: Най-високо качество на клиентските услуги Максимум гарантиран UPTIME Високо функционални Административни инструменти (панели) Сигурен и надежден ежедневен backup Висока свързаност на сървърите Високо ниво на сигурност Независим Дата център N+1

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.