[the_ad id=”5303″]


В днешното видео ще ви запознаем как да мигрирате вашите файлове от един хостинг акаунт към друг. За целта трябва първо да влезете в cpanel на вашия стар хостинг и да проверите какво имата в него – мейли, бази данни, сайтове и др.

Копиране на файлове

След това влизаме чрез ftp клиент във вашия хостинг

  • копираме папката Public_html на десктопа – тази папка съдържа всички ваши файлове от сайта
  • копираме папка etc – създаваме папка etc на десктопа, след това влизаме в etc на сървъра и копираме само папката на домейна, който ще мигрираме.
  • копираме папка mail – създаваме папка mail на десктопа, след това влизаме в mail на сървъра и копираме само папката на домейна, който ще мигрираме.

Експортиране на бази данни

Влизаме в phpmyadmin през cpanel, отиваме на меню export и селектираме всички настройки, избираме базата, която искаме да експортираме и кликваме на бутона изпълнение.

Тъй като всеки mysqldump съдържа уникално име, което е cpanel потребителско име в нашия стар акаунт е необходимо да го променим. Отваряме сваления файл с базата данни в notepad и с функцията find откриваме cpanel потребителското име и го променяме с потребителското име на нашия нов cpanel акаунт. След това запаметяваме файла. Базата която ще създадем трябва да бъде със същото наименование, за това си го записваме.

Импортиране на бази данни

Влизаме в cpanel на новия хостинг от там влизаме в phpmyadmin и импортираме базата данни:

  • натискаме import 
  • от файл за импортиране натискаме бутона избор на файл и намираме файла с базата, коята свалихме преди малко.

Качване на public_html

Влизаме с ftp клиент в нашия нов хостинг акаунт:

  • преименуваме папка public_html
  • качваме папка public_html, която online свалихме по-рано

Сега когато сайта ни е качен на новия хостинг трябва да настроим wordpress /ако това е системата която ползваме/ да работи с новата база данни. Влизаме в новата папка public_html/wp-content и отваряме файла wp-config.php и променяме префикса на базата данни. Префикса на базата данни се състои от името на нашия cpanel акаунт

Качване на пощенски кутии

За целта първо трябва да създадем поддомейн, който трябва да бъде същия като този използван за мейли в предишния хостинг акаунт. Това става през cpanel/домейни/допълнителни домейни.

Сега вече можем да копираме файловете от папки etc и mail. Не забравяйте, че в тези папки копирате само съдържанието копирано от стария сървър.

Надяваме се, че нашето видео ви е било полезно и сте успели успешно да мигрирате вашето съдържание. Ако имате нужда от съдействие friendly geeks екипа на icn.bg е 24/7 на разположение.

За Автора - icn

Кои сме ние? Ние предлагаме редица от много приемливи и достъпни Домейн услуги и Уеб-хостинг решения, които са успешно проектирани за развитието и успехът на Всеки бизнес в глобалната мрежа. Без значение дали вече сте развили такъв бизнес, или имате нужда от повече пространство в Интернет, или просто искате да направите Вашият първи уеб-сайт, ние имаме правилното решение за Вас. Нашите сървъри подсигуряват това, от което се нуждае Вашата уеб страница за да има сигурно присъствие в глобалното пространство по 24 часа на ден, седем дни в седмицата. Услугите, които предлагаме са извънредно надеждни и винаги поддържани от професионално подготвен и компетентен екип за техническа поддръжка 24 часа на ден. Защо ние? С ICN.Bg. Вие можете да разчитате на: Най-високо качество на клиентските услуги Максимум гарантиран UPTIME Високо функционални Административни инструменти (панели) Сигурен и надежден ежедневен backup Висока свързаност на сървърите Високо ниво на сигурност Независим Дата център N+1

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.