Ако това видео ви е било интересно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

За какво се препоръчва хряна?

Хрянът има много лечебни свойства и е изключителен полезен за организма. Настърганият хрян се препоръчва при инфекции на пикочния тракт и бъбреците, както и в случаи на бронхит. Заедно с меда облекчава упорита кашлица, при която има обилни храчки, дължащи се на голямо количество слуз, покриваща горните дихателни пътища. Хрянът има и външно въздействие – лапа от хрян се препоръчва при астма, ревматизъм, главоболие, зъбобол или хронично възпаление на лакътната става.

Рецепти с хрян

Съществуват няколко лечебни рецепти с хрян. Една от тях е рецепта с хрян за отслабване. Заливат се 2 чаени лъжици нестърган хрян в 400 мл вряща вода. След един час прецедете запарката. Пийте по една кафена чашка 3 пъти на ден около 20 минути преди ядене.

Следващата рецепта с хрян се използва при упорита кашлица . Известно е, че ефикасен метод при кашлица е комбинацията от люто и сладко. За целта смесете равни части от мед и пресен ситно настърган хрян. Взимайте по 1-3 чаени лъжици от тази смес 3 пъти на ден преди хранене. Можете да използвате сместа и при хрема.

Друга полезна рецепта с хрян е компрес от хрян при болежки. Вземете корен от хрян и го настържете на ситно. Направете компрес с него, като го разстелете върху хавлия или найлон, който поставете на болното място за 10-15 минути. Направете няколко процедури.

Хрянът помага и при високо кръвно, виене на свят и болки в гърдите. За тази цел залейте хрян с водка за едно денонощие. След това смесете в емайлиран съд с дървена лъжица 1 чаена чаша от получената настойка с 1 чаена чаша сок от мед, моркови, ряпа и червено цвекло, както и изтискан сок от 1 лимон. Приемайте по 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене. Оставяйте сместа в хладилник, добре затворена.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.