Как да сготвим унгарски гулаш?
Унгарски гулаш. Необходими продукти
Днес ще ви представя моята интерпретация на унгарски гулаш. За да сготвим един вкусен унгарски гулаш, ще имаме нужда от следните продукти: телешко месо, нарязано на кубчета, нарязан на полумесеци лук, ситно нарязан чесън, домати и доматено пюре, зелена чушка, бяло вино, брашно, зехтин и маги булюн телешки ребърца.
Начин на приготвяне на унгарски гулаш
За да сготвите вкусен унгарски гулаш е хубаво да следвата следната рецепта. Първото нещо, което ще направя, е да поръся нарязаните на кубчета телешко месо с една , две супени лъжици брашно и да поовалям кубчетата с тях. В две супени лъжици зехтин ще ги сложа, за да се зачервят леко. Готовото месо изваждам тук, а в останалата мазнина ще добавя зеленчуците- лука, чесъна и чушките. След малко ще прибавя червения пипер заедно с доматите, доматеното пюре и виното. Сега идва момента да натрошим маги булюнчетата. Ще добавя сместа при запечатаното месо и ще го оставим да се вари в тенджера под налягане около 45 минути. Затова време месото ще се е сварило. Накрая ще добавим няколко супени лъжици сметана за повече мекота.
No Comments