Как да сготвим пъстърва с орехов сос?
Необходими продукти
Ще направим вкусна пъстърва с орехов сос. Необходими продукти са цяла пъстърва или на филета, сладка и люта червена чушка, една шушулка звезден анасонс. Ако не можете да я намерите, може да я заместите с узо или мастика. Сосът ще включва брашно, зърна от нар, орехи, гъби и маги унисос.
Начин на приготвяне на пъстърва с орехов сос
Ако не сте могли да намерите филета от пъстърва, ще ви покажа как да я филитирате. Това ще стане по-лесно, ако отрежете главата зад хрилете. След това проследявате гръбначната перка и точно по гръбначния стълб прокарвате остър, тънък нож. Той трябва да се плъзга точно по костите на рибата. След това с острието на ножа отделяте внимателно костите от двете филета. Едното филе е отделено и правим същото с другото. Искам да запазя и опашката на рибата. Затова ще отрежа костите и. Ще овкуся рибата с маги унисос. Втривам в нея и всяко от филенцата ще завия в ролце с кожата навън. Ролцата могат да се закрепят с клечка за зъби или да ги вържете със здрав памучен конец. Овалените в брашно ролца от риба ще сложа в сгорещено олио с малко повече масло. Първоначално ще ги сложа на по-висока температура. След това ще намаля огъня и ще ги оставя да се задушават. Обръщам ги да се зачервят. Нашият сос ще бъде ароматизиран от звездния анасонс. Първо него слагаме в сгорещеното олио. Слагам нарязаните на финни резенчета гъби. Ще ги бъркам докато спрат да отделят вода. Към гъбите ще прибавя чушките, орехите, една супена лъжица маги унисос. Ще прибавя и няколко капки бяло вино. Ще оставя соса да поври докато се изпари течността. При филетата с пъстърва ще добавя малко бучка масло. Затварям за 6/5 минути. Към нашата гарнитура ще добавя свежите елементи- ситно нарязан магданоз и зърна от нар.
No Comments