Как да сготвим сармички с тиквички и пилешко месо?
Необходими продукти
Сега ще ви покажа свежа рецепта за сарми с тиквички и пилешко месо. Ще ги увием в печени тиквички, а пълнежът ще бъде пилешко месо с топено сирене, маслини и ориз.
Начин на приготвяне на сармички с тиквички и пилешко месо
Нарязваме тиквичките на тънки парчета. Намазваме ги със зехтин и една по една ги слагаме в нагорещен тиган. За плънката в сгорещен тиган слагам зехтин и една връзка ситно нарязан лук. Към него ще добавя ситно нарязаното пилешко филе. Сега ще натроша маги пилепки булюн. Ще добавя малко ориз и маслини без костилки. След това добавям горещата вода. Слагам малко шарен пипер, покривам го и го оставям да поври 10 минути.Когато оризът е сварен, нарязвам няколко листа от мента или джоджън и добавям около 100 грама топено сирене. За да не се изгорите, е добре пълнежът да изстине. Подреждам тиквичките и в основата на всяка ще сложа по лъжичка от пълнежа. След това ще ги завия на ролца. Могат да се подредят легнали или изправени в кръгла форма за печене. Има още един начин за оформяне на сармичка от тиквички. Две тиквички се слагат на кръст и в центъра се поставя пълнежа. Завиват се като се редуват горната и долната. Може да ги запечете така, за да смесят всички вкусове и аромати. Както и да ги наръсите с пушен кашкавал около 15 минути на загрята фурна на 200 градуса.
No Comments