logo

Как да сготвим спаначена супа с ньоки и извара?

Необходими продукти за супа с нъоки и извара

Днес ще направим една чудесна супа с нъоки и извара.Тя ще съдържа  тиквички, спанак, картофи с финни нъоки от извара и пармеджан. Имаме нужда от следните продукти:

      • два, три картофа, нарязани на малки кубчета

      • две тиквички, отново нарязани на кубчета

      • прас както и лук

      • 200 грама спанак

      • зехтин

      • финна извара

      • яйце

      • кашкавал

      • масло

      • брашно

      • пилешки булюн маги

 Начин на приготвяне

За да сготвим вкусна супа с нъоки и извара, първо в загрят зехтин  ще сложим да задуша тиквичките, картофите и праса. Слагам ги заедно и ще ги разбъркам две, три минути. Ще сложа спанака да завехне и веднага след това ще налея вода. Сега е момента да натроша и кубчетата маги пилешки булюн. След това да оставя всички зеленчуци да омекнат и да ги пасирам. За около 20 минути всички зеленчуци ще бъдат достатъчно меки. Докато супата ври, ще направим нъоките. Добре оцедената рекота ще смеся с настърганото на ситно пармеджано, 3 супени лъжици брашно, едно яйце. Ще направя нещо като тесто, което ше бъде меко. Нъоките ще оформя на мънички капки с помощта на шприц. Поставям го във висока чаша. Тук съм сложила да заври подсолена вода, а на съседния котлон се загрява тиган, в който ще разтопя масло. Ще пусна нъоките една по една в леко врящата вода. В момента, в който се издигнат на повърхността, ще ги събера с решеста лъжица и ще го сложа в горещото масло за няколко секунди. Отстранявам ги от огъня и ги слагам в горещото масло. Супата е готова и ще пасирам със заквасена сметана. Ако желаете може да не я пасирате гладко, а да оставите малко по-едри парченца вътре. Остана ни само да го гарнираме с нъоките и лъжица заквасена сметана.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.