Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Арника

Арниката има предимно външно приложение. Тя е известна с това, че може да бъде използвана като тинктура или върху превръзка, за да намали болката и да отпусне мускулите при наранявания, изкълчвания, мускулна треска или ставни болки. Друго нейно полезно действие е при третиране на ухапвания от насекоми. Под формата на гаргара арниката има противовъзпалително действие при лечение настоматит и фарингит.

Важно е да знаете, че поглъщането на арника може да доведе до тежко отравяне. Затова не се препоръчва на малки деца или по- възрастни хора да правят гаргара с чай от арника. Освен това арниката може да предизвика и алергична реакция при контакт с чувствителна кожа.

Разтвор за гаргара от арника

Разтворът за гаргара от арника има положително въздействие върху организма. Той се приготвя по следния начин. Залейте 1 чаена лъж. арника с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути и прецедете. Изчакайте да поизстине и използвайте за гаргара хладка отвара. Правете гаргара 2 пъти на ден, докато възпалението на лигавиците премине.

Тинктура от арника

Тинктурите също имат лечебни свойства. Те могат да се направят по следния начин. Залейте 50 г цвят от арника с 2 чаши етилов чист спирт. Оставете ги да киснат 10 дни на тъмно място. След това прецедете и изстискайте утайката. Разредете 1 чаена лъж. тинктура с 2 чаши вода. Натопете марля в сместа, докато съвсем се напои, а след това поставете за 10 минути върху мястото на нараняване (не върху открита рана). Повторете 3-5 пъти на ден.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.