animation

 

Видеомонтаж – хитринки

В това видео ще ви научим на някои основни трикове при видеомонтаж.

Видеомонтаж е процеса по създаването на крайния видео продукт – някой го е заснел, друг го е режисирал, но създаването се извършва при видеомонтаж. Могат да се правят хиляди комбинации и да са възвейства по всевъзможни начини. От един и същи материал могат да се сглобят няколко различни филмчета, с различно настроение, с различно послание …

Първия ден се запознайте с целия материал. Не мотирайте, просто гредайте.

След това ако имате сториборд монтирайте по него. Ако нямате, извлечете история от целия материал и го монтирайте. Взимате идин кадър, поставяте следващия, размествате.

След като го монтирате оставете го известно време да ви отлежи в главата. След това го гледайте отново. Много е важно когато гледата материала нищо да не ви прескача. Изгледайте го целия … може да ви хрумне и друга идея. Важно е мозъка да ви е отпочинал когато го гледате.

ВИдеомонтаж – клип или филм?

За мен това са две съвсем различни неща.

Клипа се монтира по музиката.

За филма трябва да се създаде история и след това музиката идва като допълнение.

Ако искате да научите повече за това как да заснемем качествено видео посетете страницата на  reporteen.bg

За Автора - reporteen

Накажи възрастните с добър пример, като се включиш с яка кауза в новия конкурс на Reporteen и може да вземеш 1000 лв, за да я реализираш! Ти си: ученик или ученичка; на възраст между 13 и 19 години; свободен, смел и креативен; Ти имаш желание: да изпробваш как снима твоят телефон, видеокамера или таблет; да бъдеш режисьор на собствените си идеи; да споделиш и защитиш гледната си точка; да спечелиш награда (за да разбереш какви са наградите ще трябва да прочетеш правилата за участие:)) Ще трябва само да: Публикуваш своя видеоклип на тема "Толерантността е..." на специално създадена от нас за целта страница - www.reporteen.bg. ;) Ще се радваме, ако платформата на проекта "Репортийн" се превърне в място, където да споделяш своя опит и идеи, защото тъкмо ТИ носиш позитивното мислене и иновациите!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.