На пръв поглед откачането на ремаркето не изглежда толково трудно колкото закачането. Все пак и този процес има своята специфика и е важно да се следват нормите за безопасност.

  1. Когато влезнете на паркинга огледайте се за подходящо място за паркиране. Ако е възможно изберете равно повърхност без излишни препятствия около него. След това паркирайте цялата композиция.
  2. Слезте от камиона и издърпайте червената лула, за да спрете подаването на въздух към ремаркето и така да го блокирате.
  3. Сега вече можете да издърпате и дръжката на лафета и да освободите ремаркето.
  4. Можете да отидете и да натиснете ръчната спирачка на ремаркето. Ако го направите преди да освободите лафета рискувате да успеете да го издърпате.
  5. Вдигнете леко въздушната възглавница. След това свалете краката на ремаркето до земята. Сега отново можете да пуснете възглавницата и тежестта да остане само върхе краката. По този начин когато издърпате на пред влекача лафета няма да се трие в пода на ремаркето.
  6. Издърпайте влекача напред около половин метър. Вече можете да разкачите всички кабели. Ако още не сте разкачили червения кабел, откачете първо него.

Сан Хосе Лопез  е испанска транспортна фирма с клон в България. Ако проявявате интерес към работа като международен шофьор можете да разгледате офертите на дружеството в zakolata.bg

За Автора - sjl

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.