logo

Как да сготвим фритита със спанак и тиква?

Фритита със спанак и тиква. Необходими продукти

Днес ще ви покажа идея за бърз обяд или вечеря. Ще приготвим така наречената фритита  със спанак и тикваОсновната съставка в нея ще бъде спанакът и пресният лук. За да приготвим една вкусна фритата, ще са ни необходими следните продукти: една тиквичка, бяло саламурено сирене, 6 яйца, спанак, пресен лук и маги вълшебен вкус.

Начин на приготвяне

За да направим една вкусна фритита със спанак и тиква, първо ще смесим равни количества зехтин и масло в горещен тиган. Преди това ще съм нарязала тиквичките на кръгчета и ше ги сложа в нагорещения тиган. Когато те се зачервят от двете страни, е време да добавя нарязания зелен лук и заедно с него спанакът. Докато се задушават всички зеленчуци, ще разбия яйцата. След като яйцата са разбити, ще добавя сметана. Ако искаме нашата фритата, да има още по-ароматна, ще добавим една супена лъжица Маги вълшебен вкус. Разбърквам за последно и ще полея всичко с разбитите яйца. Отгоре ще надробя сиренето. Оставаме го на слаб огън за 2/3 минути. Фурната е предварително загрята на 200 градуса на горен релутант. Ще сложа фритата възможно най-отгоре. След около 5/6 минути тя ще бъде готова.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.