Храната и напитки са част от събитието

За да бъде успешно вашето събитие, без значение дали е конференция, коктейл, фирмено парти, обучение и/или бизнес среща или друго, важни са детайлите. В този смисъл, и храната, и напитките трябва да бъдат внимателно подбрани, защото те формират цялостния облик на вашето събитие.

При организиране на официални събития най-често се избира кейтъринг с много храна и напитки, за да успеят да задоволят на нуждите на броя гости. Предвид бюджета и разходите по цялостното събитие, не е случайност, че за храната са харчат най-малко пари, общо взето между другото. Тази стратегия е грешна. Неглижирането на храната и напитки разваля цялостния облик на ивента, нещо повече, липсата на качествена храна и напитки могат да провалят вашето събитие. Затова, постарайте се да изберете подходящите неща. Какви са те?


Най-добрите съвети при избора на храна и напитки при организиране на събитие

Не използвайте кетъринг тип „шведска маса“, където всичко е на едно място. Изберете различни места, където да бъде разположена храната. Например, коктейлни маси с декорация. Това дава възможност на гостите да се движат, да общуват помежду си. Най-важното е, че няма да ви струва допълнително средства, а е по-разчупено и интересно.
Изберете интересна и подходяща декорация за всяка маса. Така ще създадете настроение у гостите. Същото важи и за местата, откъдето ще се вземат напитки. Може дори да използвате различни храни от света и така да декорирате мястото, където са разположени. Например, ако предлагате италианска салата, може да използвате декорация, свързана с Италия: спагети, традиционните цветове и др.

Полезно и интересно е, ако организирате кулинарна демонстрация на живо. Развихрете въображението си и помислете за приготвяне на суши на живо или нещо друго подходящо за ивента. Друга интересна идея е да дадете шанс на гостите си да бъдат оригинални и сами да довършат храната си. Например, определете местенце, където ще има подготвени елементи, които комбинирани, дават чудесна салата или основно ястие. Така ще надминете всички очаквания и ще задоволите вкусовете на повече хора.

Постарайте се да има разнообразна храна за всички: месо, зеленчуци и вегански специалитети, за да няма ощетени.


Важно е да запомните, че:

Креативно и интересно не означава, че ще ви струва много пари.

Качественото не се определя от количеството. Може да предложите един вид храна и напитки на вашето събитие, но нека да си струва.

Храната и напитките са свързани със събитието, затова подберете ги внимателно, опитайте ги преди ивента, за да може да реагирате, ако не ви допадат.


Източник: EventPlus.bg

За Автора - kak.bg

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.