logo

Как да си сготвим пикантни кюфтенца?

Необходими продукти

Днес ще приготвим пикатни кюфтенца. Необходими са ни кайма, смес от около 500 грама, кисело мляко, трохи от пълнозърнест хляб,чесън, магданоз, люта чушка, настърган джинджифил и риган. Каймата ще объркам с печената чушка, джинджифила, яйцето, чесъна и мафданоза.

Начин на приготвяне на пикантни кюфтенца

 

Ще разбъркам киселото мляко с трохите от пълнозърнестия хляб. Ще срежа на две лютата чушка и ще я добавя в каймата. Добре е да вземем неосолена кайма, за да я обогатим с маги унисос. На половин килограма кайма една супена лъжица унисос е достатъчен. Каймата е готова и от нея ще оформя около 10 кюфтенца. Можем да започнем да ги печем в сгорещен грил тиган, който е намазан със зехтин. Слагаме кюфтенцета напречно на ребрата. Едновременно с тях ще направим и гарнитурата. В тиган, който има малко сгорещен зехтин, слагам чесън и добавям 3, 4 чушки. Разбърквам ги 2, 3 минути и добавям царевица, маги унисос и чери доматчета. Ще ги разбърквам докато не се пукне кожичката на доматите. Накрая ще сложа нарязан магданоз и копър. Гарнитурата е готова заедно с първите кюфтенца.

ази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.