logo

Как да сготвим телешки език с гъби?

Необходими продукти

Днес ще сготвим телешки език с гъби. Необходими са ни около 200 грама печурки, сушени манатарки, лук, масло и зехтин. За да сварим езика ще имаме нужда и от лук, моркови, дафинов лист и карамфилчета заедно с маги градински подправки.

Начин на приготвяне на телешки език с гъби

За да сготвим вкусен телешки език с гъби, ще покрия езикът с литър и половина студена вода и ще го сложа на котлона. Докато ври, ще направим една малка магия. Една глава лук срязваме на четири и на нея ще забодем няколко карамфилчета. Те са много ароматни и добре се съчетават с вкуса на телешкото месо. Сушените манатарки ще ни трябват за пълнежа на езика и ще ги залея с чаша гореша вода, а гъбите ще нарежа на тънки резенчета. Сега е времето да добавим ароматните съставки- лука с карамфила, един дафинов лист и един морков, нарязан на кръгчета. Оставяме да къкри около 2 часа. Сега да направим плънката за езика. Имаме нарязани печурки и накиснати манатарки. Тях също ще нарежем на мънички парченца, а булюна ще запазим. Загряваме в тиган супена лъжица масло и зехтин. Слагаме нарязания лук на ситно. Първо ше добавя нарязаните печурки и сушените манатарки. За да бъде нашия пълнеж още по-ароматен, ще добавя маги градински подправки. Ще добавя магданоз на ситно. В момента в който изври цялата течност от гъбите, пълнежът е готов. Езикът е сварен. Веднага се накисва в студена вода, за да може лесно да се бели. Сега трябва да разрежем по дължина езика на две и да оформим един отвор, в който да сложим пълнежа. Ще срежа езика по дължина на половината от неговата дебелина и ще оформим кухина. Ножа завъртваме на 60 градуса нагоре в двете посоки, за да можем да образуваме отвор. С лъжичка го пълним по цялата дължина с приготвената плънка. Напълненият език ще обвия в тънка коричка от бутер тесто. Ще сложа езика по диагонал и ще го прихлупя с другата половина като първо ще намажа ръбчетата с малко яйце. После ще изрежем излишното тесто. Пече се за около 20/30 минути докато се зачерви тестото на температура около 210 градуса.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.